2022-02-09 16:22Pressmeddelande

Firande av gemensamma insatser under pandemin

Johan FyrbergFoto: Ola Hedin

Nu har regeringen börjat avveckla Coronarestriktionerna. Personalen på Studieförbundet Vuxenskolan uppmärksammade detta genom att fira de gemensamma insatserna som man har gjort under pandemin. Förbundschefen Johan Fyrberg hyllar personalens insatser och bandet “No Happy Ending” från verksamheten i Äppelbo framförde livemusik.

Idag, onsdag, bjöd Johan Fyrberg in alla anställda på Studieförbundet Vuxenskolan till ett gemensamt digitalt firande. Ett firande för de insatser organisationen gjort tillsammans över hela SV-landet under pandemin.

I två år har organisationen ställt om, kämpat och hittat nya lösningar på hur de kan driva verksamheten med ändrade förutsättningar. I nästan två år har de ställt in, ställt om, digitaliserat och gjort det riktigt bra, menar Johan Fyrberg.

- Jag känner en så stor tacksamhet och ödmjukhet när vi idag kan konstatera att restriktionerna börjar avvecklas. Pandemin är inget att fira, men det vi gjort under pandemin är verkligen något att fira säger Johan Fyrberg, förbundschef.

Organisationen har gemensamt tagit stort ansvar för att minska smittspridningen. Coronapandemin är kanske den största samhällspåverkan i modern tid. Här har det varit naturligt och givet för Studieförbundet Vuxenskolan att ta ansvar för att minska smittspridningen. Men de stannar inte där, de har ställt om och ställt upp för att ge människor möjlighet att delta i folkbildningen utomhus och digitalt, bara kreativiteten har fått sätta stopp.

- Vi har erbjudit musik och kultur på distans, verksamhet med äldre och personer med funktionsnedsättning. En stor del av vår verksamhet har bidragit till att bryta den ensamhet som pandemin har satt många i. Tillsammans med det breda föreningslivet har vi gång på gång byggt relationer och förutsättningar för mötet mellan människor.

Att få fira personalens otroliga insatser med livemusik, från vår egen verksamhet i Dalarna, genom bandet “No Happy Ending” var ett bra startskott för den nya tid vi har framför oss.


Om Studieförbundet Vuxenskolan

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av spännande studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter.


Kontaktpersoner

Lisa Greve
Kommunikationschef
Lisa Greve