2020-04-23 06:30Pressmeddelande

Studieförbundet Vuxenskolan rustar för framtiden

Copyright MostphotosCopyright Mostphotos

Just nu befinner vi oss alla i en tid som präglas av kris, rädsla och ovisshet. Spridningen av coronaviruset har ställt oss inför utmaningar vi aldrig tidigare upplevt i det svenska samhället. Det påverkar alla, att stoppa spridningen av viruset är också allas ansvar. Som ett av Sverige största studieförbund tar vi i Studieförbundet Vuxenskolan ett stort ansvar.

Vi gör vad vi kan, nationellt och lokalt för att bidra till att minska smittspridningen och antalet sjukhusbesök. Det finns verksamheter som måste ställas in. Men huvudstrategin är att vi ställer om och ställer upp.

– Runt om i hela landet pågår nu en digital omställning. En undersökning som vi har gjort visar att närmare 40 procent av SV:s verksamhet har ställts om på bara några veckor. Det handlar om bland annat kultur på distans, digitala årsmöten, språkkurser online och utomhuskonserter för äldre på boenden, säger Ulrika Heie, ordförande Studieförbundet Vuxenskolan.

Det är viktigt att finnas tillhands här och nu, i denna omvälvande tid. Vi erbjuder sammanhang och lärande genom vår folkbildning, till så många vi kan. Vi rustar också för de faktiska och utökade utbildnings- och bildningsinsatser, för de många som nu blir eller kan komma att bli arbetslösa.

 – Fortsatt rustar vi för att motverka social isolering och främja psykisk hälsa. Studieförbundet Vuxenskolan skapar sammanhang där vi alla kan möta rädsla och ovisshet, men också glädje och framtidsplaner. Detta möjliggör ett ännu starkare demokratiskt och hållbart samhälle, avslutar Ulrika Heie.

Precis som vid andra samhällskriser ställer folkbildningen och den ideella sektorn snabbt om och börjar jobba genom tusentals frivilliga och engagerade, skapar strukturer och arenor för samtal, bildning och samverkan. Tillsammans skapar vi en hållbar omställning idag, imorgon och för framtiden.

 

 


Om Studieförbundet Vuxenskolan

SV vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av spännande studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter.


Kontaktpersoner

Lisa Greve
Kommunikationschef
Lisa Greve