2019-09-26 22:48Pressmeddelande

SV lanserar ny studiecirkel som folkbildar i klimatkrisen

Klimatkrisen måste lösas. Trycket på att något måste göras är starkt, inte minst via Greta Thunbergs insatser. Därför lanserar Studieförbundet Vuxenskolan en rykande färsk studiecirkel, Hållbara tillsammans, där deltagarna just tillsammans kommer fram till och förverkligar effektiva vardagslösningar på klimatkrisen.

- Hållbara tillsammans är klassisk svensk folkbildning i ny tappning, framtaget för att vi tillsammans ska kunna skapa en hållbar framtid, säger Ulrika Heie, förbundsordförande Studieförbundet Vuxenskolan.

Studiecirkeln Hållbara tillsammans är för alla. Både för de med ett brinnande engagemang i miljöfrågor och för de som knappt reflekterat över klimatkrisen.

- Hållbara tillsammans är ett rakt, tydligt och väldigt inspirerande verktyg. Cirkeln är en färdväg till en verkligt hållbar livsstil via praktiska handlingar och kloka beslut, säger Clara Kempff, verksamhetsutvecklare.

Upplägget kräver ingen utbildad cirkelledare, utan studiehandledningen driver cirkeln framåt. Materialet finns i två varianter, en för privatpersoner och en för föreningar.

-Vi som folkbildare är taggade att få bidra till en hållbar utveckling genom att skapa platser för kunskapsspridning och bildning och där är studiecirkeln Hållbara tillsammans ett väldigt gott exempel, avslutar Ulrika Heie, förbundsordförande Studieförbundet Vuxenskolan.

Studiecirkeln Hållbara tillsammans finns i SVs monter C00-18 på Bokmässan i Göteborg lördag den 28 september kl. 11.30 – 13-30.

Läs mer: https://www.spilloteket.se/studiecirklar


Om Studieförbundet Vuxenskolan

SV vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av spännande studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter.